Därför ska du börja med ridning

 

 

Ridning är en aktivitet som har nått en allt bredare målgrupp på senare år. Medan det tidigare var förbehållet entusiaster som var villiga att lägga ned en stor del av sin fritid i stallet har det numera blivit både enklare och billigare att rida för vanliga nybörjare. Det har lett till att allt fler har insett de stora fördelarna som kommer med ridningen. Det är nämligen en aktivitet som har stora positiva konsekvenser inom en rad olika områden. Här är några skäl till att du borde sätta dig på hästryggen och utforska den spännande världen inom ridning.

 

Vår brist på fysisk aktivitet i det moderna samhället har blivit något av ett folkhälsoproblem. Det är inte bara övervikt som är en följd av för lite träning. Det leder också till sämre värden inom nästan alla mätbara områden. A young girl riding her pony during riding lesson, outside. Natural sun rays shining in dust during sunset.Ridning kan tyckas som en enkel aktivitet utan fysisk ansträngning, men inget kunde vara längre ifrån sanningen. Istället tränar du en rad olika muskelgrupper samtidigt som du får en bekväm pulshöjning – utan att känna dig andfådd. Det gör ridning till en perfekt aktivitet för dig som vill röra på dig mer men undviker att gå till ett kvavt gym.

Ridningen ser nämligen till att du får röra dig i skog och mark. Det ger dig många andra hälsofördelar när du får tillgång till frisk luft. Studier har visat att människor som rör på sig ute i naturen bland annat uppvisar bättre blodvärden samt sover bättre om nätterna. Dessutom är de psykologiska fördelarna påtagliga med omedelbara förbättringar i välbefinnande. När du kommer hem kan du belöna dig själv med en avslappnande stund i ett badkar. Till råga på allt får du möjlighet att utforska dina närområden och kan hitta alltifrån mysiga picknickställen till vackra utsikter. Särskilt trevligt är det att rida i grönområden som ger en behaglig syn för ögonen.

Ridning ger dig även chansen att skapa ett unikt förhållande till en annan individ – hästen. Ryttare talar om det speciella bandet som skapas till hästen och du kan vara säker på att du får en vän för livet när du väljer att börja med ridning.

 
 
 
 
 

Leave a reply

required

required

optional


 
 
 
 

Häst & ryttare

 
 
 
 
monograph