Hannes Melin

 

Hannes Melin föddes i Alingsås år 1989, där han också växte upp. Melin är en fälttävlansryttare, och har som sådan fått representera hela sin sport, då han har avbildats på ett svenskt frimärke med fälttävlan som tema. Förutom honom själv syns också hästen Gaston KLG på frimärket.

Redan som sexåring tävlade Melin i Ponny-EM år 2005 tillsammans med hästen Mustang, där han slutade på en andraplats. Samma år vann han också de svenska mästerskapen, samt de nordiska mästerskapen, både individuellt och i lag.Xc_water_jump

Framgångarna kom alltså tidigt för Melin, och de bara fortsatte året därefter. Då vann han SM både i ponnyklassen och som junior, med hästarna Mustang respektive Roman Whip. Med den sistnämnda hästen vann han också guld i de nordiska mästerskapen individuellt, och med hästen Helia tog han guld i lag i samma tävling. På Junior-EM 2007 tog Melin en silvermedalj tillsammans med laget och hamnade på en fjärdeplats individuellt. På hemmaplan hade han ännu större framgångar, då han tog guldmedalj i Junior-SM, silvermedalj i Young rider-SM och och placerade sig på fjärdeplats på Senior-SM. År 2008 fortsatte i samma anda, då han red på EM i Tyskland som en av bara två Young riders, och år 2009 vann Melin guld i NM som senior, både individuellt och i lag.

År 2010 ingick Melin i svenska fälttävlanslandslagets spetstrupp, liksom även svenska dressyrlandslagets. Det året red han EM i klassen Young riders, och slutade på en individuell andraplats och en tredjeplats för laget. Melin fortsätter klättra uppåt i både klasser och placeringar, och år 2012 ingick han i utmanartruppen för seniorer för Svenska Fälttävlanslandslaget.

Att rida fälttävlan är ett kraftprov inte bara för hästen, utan också för ryttaren. Förutom att man blir fysiskt utmattad efter en tävling är sannolikheten också stor att man bli blöt och kall, eftersom tävlingarna sker utomhus i terräng. Det bästa man kan göra för att vila upp sig efter en tävling är därför att kura ihop sig under en filt i soffan, både för att få upp värmen och för att vila musklerna. Då är det självklart viktigt att man har en skön soffa hemma, som man kan sitta bekvämt i länge. Du hittar soffor för alla stilar och smaker på sleepo.se.

 
 
 
 
 

Leave a reply

required

required

optional


 
 
 
 

Häst & ryttare

 
 
 
 
monograph