Malin Baryard-Johnsson

 

Malin Baryard-Johnsson är en mycket känd svensk hoppryttare som kommer från Söderköping. Hon har nått stora framgångar internationellt inom hästhoppning.

 

Sweden International Horse Show
Malin Baryard-Johnsson blev sportchef för evenemanget Sweden International Horse Show

år 2014. Hon introducerade ny teknik under evenemanget och gjorde publiken interaktivt delaktiga i att rösta fram den sista och femte ryttaren i tävlingen – Malin Baryard Invitational.

Därmed bidrog Malin till att förnya upplevelsen av sportevenemang live.

 

Rankad världsetta
År 2003 blev Malin Baryard-Johnsson rankad världsetta på världsrankningen över bästa ekipage. Hästen som ingick i ekipagets var hennes mest kända häst Butterfly Flip, med smeknamnet Flippan. Verkligen ett framgångsrikt par, tillsammans har de vunnit lagsilver i EM, VM och OS.Malin Baryard-Johnsson in Jan 2014

 

Linköpings Fältrittklubb
Malin Baryard-Johnsson tävlar för Linköpings Fältrittklubb.

 

Världscuptävlingar
Baryard Johnsson har varit med i inte mindre än tio världscupfinaler varav tre har gått av stapeln i Las Vegas. År 2015 går cupfinalen åter i Las Vegas. Självklart hade Baryard Johnsson som målsättning att kvala in med hästen Tornesch. För det fall formen skulle komma att utebli förklarade Malin Baryard Johnsson att de kanske inte hade i en världscupfinal att göra, vilket stod att läsa i en artikel i SVD den 25 februari 2015.

 

Baryard-Johnsson programledare i TV
Malin Baryard-Johnsson har arbetat som programledare för ridsportsprogrammet Barbacka.

 

Butterfly Flip
Den berömda hopphästen Butterfly Flip var Malin Baryard-Johnssona mest kända häst. Till meriterna hör bland annat en guldmedalj i Världscupen i Genève. Men även topplaceringar som EM-silver i lag, VM-silver i lag, samt en tredjeplats i Världscupfinalen i Las Vegas.

 

1995 var året
Butterfly Flip blev 1995 Malin Baryards förstahäst. Ekipaget kom att sponsras av klädkoncernen H&M och kallades därför under den perioden för H&M Butterfly Flip.

 

Sista tävlingen 2008
En fantastisk hopphäst gör sorti från tävlingsarenorna. På Scandinavium i Göteborg i april 2008 hoppade Butterfly Flip sin sista världscuptävling.

PS. Vill man flytta till USA och tävla i hästhoppning bör man läsa på ordentligt innan man gör det!

 
 
 
 
 

Leave a reply

required

required

optional


 
 
 
 

Häst & ryttare