Niklas Andersson

 

Niklas Andersson, som kommer från Helsingborg, är en svensk framgångsrik hästhopparryttare. Han bedriver sin verksamhet på Stall Forsgård som är belägen strax utanför Klippan i Skåne.

 

Den ständige tvåan – inte längre
Niklas Andersson hade dragits med ”Den-ständige-tvåan-syndromet” under flera år tills det skrällde i SM-hoppningarna, i juni månad 2014, på VM-stadion Lugnet i Falun, Dalarna. Då vann han svenska mästerskapen i hoppning utomhus. Det var ett hett efterlängtat guld kan man förstå då Niklas Arvidsson sedan tidigare hade hela fem SM-silver i ryggen. Det var med hingsten Click and Cash han bröt silversviten och bytte den mot ett guld. Niklas Andersson hade dock vunnit ett SM-guld tidigare. Då vann han inomhushoppningen i Strömsholm år 2003. Fast ett SM utomhus tycks ha ett större värde prestigemässigt.

Vid SM-hoppningarna 2014 vann han förutom guldmedaljen, en bil och en biljett till de femstjärniga hoppningarna under Falsterbo Horse Show. Det var hans första vinnarbil någonsin.

Södertälje VW-Grand Prix Niklas Arvidsson och Click and Cash vann VW-Grand Prix-finalen och 75 000:- Photo: Roland Thunholm         Code:718 35

 

Klubbtillhörighet
Niklas Andersson tävlar för Helsingborgs Fältrittklubb.

 

Övriga meriter
Till övriga meriter hör att Niklas Andersson har vunnit ett flertal delfinaler i hoppserien Volkswagen Grand Prix.

 

Stall Forsgård
Stall Forsgård utanför Klippan är belägen i bergig natur och man har skogen som närmsta granne. Här har Niklas Andersson gott om alla möjliga träningstillfällen för sig själv och för sina hästar som behövs för en hoppryttare och ekipage på den nivå Niklas Andersson tävlar.

 

Besök på Stall Forsgård
För den som är intresserad av hästar och hästhoppning kan kanske ett besök på Stall Forsgård var en av höjdpunkterna under semestern. Särskilt om man har turen att träffa på Niklas Andersson. Är man i trakterna runt Klippan för några dagar kan man exempelvis ta in på Hörnstugan Bed & Breakfast. Man kanske till och med hinner med ett besök på Önnarps Stuteri och se både avelshästar och deras avkomma.

 
 
 
 
 

Leave a reply

required

required

optional


 
 
 
 

Häst & ryttare

 
 
 
 
monograph