Peder Fredricsson

 

I augusti avgörs EM i ridsport i Göteborg. här kan du se hästhoppning i världsklass. Peder Fredricson, vinnare av Jerringpriset, meddelar att läget ser osäkert ut angående om hans silverhäst från OS i Rio, kommer att vara med. Hästen All In har nu åter kommit i träning efter fem månader lång rehabilitering efter sin kolikoperation. Även om Peder Fredricsons deltagande kommer att saknas, kan besökare och tittare på EM i Ridsport, förvänta sig mycket. Hit kommer nämligen Europas bästa ryttare, hästar och kuskar. Här kommer det att tävlas i både hästhoppning, dressyr, terrängritt och körning och det kommer att finnas något för alla hästintresserade!

Osäkert läge för All In

Äntligen är Peder Fredricsons häst AllIn tillbaka efter bukoperationen! Han har återigen satts i träning efter en lång rehabilitering på fem månader. Det var sjukdomen kolik, som gjorde att operationen krävdes. Kolik är en sjukdom som kan ha dödlig utgång om inte hästen snabbt kommer under behandling. All In lyckades överleva detta, och opererades alltså. Hästen får först nu starta i några lägre klasser och det är svårt att göra långt gående planer. Läget kan snabbt förändras igen. För att Peder Fredricson och All In ska vara aktuella för start i EM i Göteborg, krävs det att ekipaget gör en mycket bra runda på nationshoppningen som äger rum i Falsterbo i juli, en månad före EM. Om hästen är aktuell att starta i Falsterbo, får tiden utvisa. Det är mycket beroende på hur AllIn klarar de små starter som han nu kommer att startas i. Om All In och Peder Fredricson blir aktuella för EM, får de tävla mot flera av Europas absolut bästa ryttare och hästar inom grenen hästhoppning.

Ridsport i världsklass

Sverige har fått äran att i år hålla i Europa Mästerskapen i ridsport! Det innebär att Göteborg i augusti kommer att fyllas med hästmänniskor, ryttare, kuskar och hästar. De flesta grenar inom ridsporten kommer representeras så som terränghoppning, fälttävlan, voltige och olika körgrenar. Det kommer att tävlas på Heden i centrala Göteborg, genom staden och ut i Slottsskogen. Det kommer att bli traditionell hästhoppning, körning och klassisk dressyr. Europas bästa ryttare och kuskar, kommer i sällskap med sina hästar, att inta Göteborg under sensommaren. Självklart kommer också flera svenska häststjärnor att finnas på plats och tävla i de olika grenarna. Förhoppningsvis är även Peder Fredricson och silverhästen All In med och tävlar inom grenen hästhoppning. Det var nära att sjukdomen kolik satte stopp för All Ins karriär, men nu är han alltså på väg tillbaka ut på tävlingsbanorna igen. Vi håller tummarna för att All In och Peder Fredricson är i bra, perfekt form, till uttagningen och nationshoppningen i Falsterbo så att även de kan välkomnas till Göteborg i augusti.

 
 
 
 
 

Leave a reply

required

required

optional


 
 
 
 

Häst & ryttare

 
 
 
 
monograph