Svenska ryttarlandslaget

 

En ryttare är en person som tillbringar all sin lediga tid i stallet med att ta hand om sin eller sina hästar. Ridsport handlar om att man ska kunna kommunicera med sin kompanjon som är tio gånger större än vad en själv är. En partner som inte pratar samma språk och som har ett eget tankesätt men som man ändå ska kunna utföra en dans eller hoppa en hinderbana tillsammans med. Oavsett väder måste en ryttare ta sig till stallet vilket gör att ridning inte endast är en sport utan även en livsstil.

 

Ridsport är inte gratis

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAtt hålla på med ridsport är inte helt gratis då både ryttare och häst behöver utrustning, mat, träning, osv. Factoring hjälper dig att fokusera rätt – det vill säga på hästen och träningen medan de tar hand om hanteringen av fakturor och på så sätt tjänar pengar åt ryttaren. Factoring blir allt vanligare och är ett bra alternativ när bankerna inte vill låna ut pengar till företag eller privatpersoner. Elitryttare som rider i landslaget har hästar värda en mindre förmögenhet i sina stall och stallen ses och drivs som företag då varje seger i antingen dressyr eller hoppning inbringar ett vinstbelopp till gården. Det är inte varje gång man vinner i ridsport utan konkurrensen är stor och tuff. Därför behövs det backupplaner ifall det inte går som man har tänkt sig i tävlingssammanhang. Alla vet att man måste kunna ta ut lön för mödan om man ska överleva i dagens samhälle.

OS i Rio 2016

Hästar är magnifika djur och att en människa och häst kan utföra en dans tillsammans är beundransvärt. Hästen lyssnar på ryttarens minsta lilla signal och tillsammans dansar de över marken. Det är en magisk upplevelse att se hur samspelta ryttare och häst är och det drar ofta mycket folk till de större tävlingarna, både i Sverige och utomlands. Ridsport är den näst största ungdomssporten i Sverige efter fotboll och den femte största vid stora publiksammanhang. Detta gör att intresset för hästar och ridsport är gediget, speciellt vid internationella tävlingar där Sverige tävlar mot andra länder. Sverige har många talangfulla och erfarna ryttare som har tävlat länge och kommer även att representera Sverige i landslaget i dressyr 2016. Svenska landslaget är med och ska slåss om topplaceringarna – med guldmedalj som högsta mål – och i år är det dags för OS i Rio där de gör upp med de vassaste ryttarnationerna i världen.

 
 
 
 
 

Leave a reply

required

required

optional


 
 
 
 

Häst & ryttare

 
 
 
 
monograph